Bezoekers

44.4%Netherlands Netherlands
31.4%United States United States
9.2%United Kingdom United Kingdom
5.5%Belgium Belgium
1.8%Germany Germany
1.8%China China
1.8%Uruguay Uruguay
1.8%Spain Spain
1.8%Argentina Argentina

Totaal: 1732

Onlangs ben ik gestart met een nieuw project.

 

Het gaat om een groot formaat sleper. (wingspan 180 cm)

De sleper is deels gebaseerd op bestaande modellen en deels eigen ontwerp.

 

Zoals op de foto te zien is, is dit een zelfdragend frame wat bekleed gaat worden met 3mm balsa. Spantjes zijn voorin van 3 en 4 mm triplex, in de staart zijn de spanten gemaakt van 3 mm balsa. De langsliggers zijn 15x5 mm en 10x5 mm grenen. Onderop zitten over de hele lengte driehoek latjes van 15 mm. Deze heb ik zelf moeten maken omdat ik er niet aan kon komen. Daarom heb ik een balsa lat genomen van 15x15 mm en deze voorzichtig doorgezaagd zodat ik 2 driehoek latjes kreeg.

Het motorschot bestaat uit plaat van 4 mm triplex met daarop (epoxy) gelamineerd een plaat van 5 mm hardhout. Hierdoor ontstaat een zeer stevig motorschot wat zeker sterk genoeg zal zijn voor de zware motor.

De motor die erop komt is een 26cc benzine motor van het merk Quadra met magneet ontsteking. Deze motor heb ik vorig jaar over kunnen nemen van een clubmaat.

Het is de bedoeling om er naast een sleephaak ook een (snoep drop) luik in te bouwen. Ook werk ik aan een Huckepack zodat er ook zwevers bovenop omhoog gebracht kunnen worden.

Inmiddels is de romp zo goed als klaar om bekleed te gaan worden en heb ik het stabilo en het kielvlak ook zover klaar. De volgende stap is het bouwen van de vleugels.

 

De bedoeling is om de sleper tzt verder af te bouwen.

 

 

(word vervolgt!)

Real time web analytics, Heat map tracking