Bezoekers

44.4%Netherlands Netherlands
31.4%United States United States
9.2%United Kingdom United Kingdom
5.5%Belgium Belgium
1.8%Spain Spain
1.8%Argentina Argentina
1.8%Germany Germany
1.8%China China
1.8%Uruguay Uruguay

Totaal: 1732

De zenders..

Toen ik een jaartje geleden met modelvliegen/bouwen begon, heb ik na adviezen van ervaren modelvliegers ingewonnen te hebben gekozen voor de Graupner MX-16s zender.

Dit is een 8 kanaals Synthesizer zender op de 35 MHz band (SPCM/PPM). Ik heb bewust gekozen voor de Synthesizer uitvoering omdat ik dan niet gebonden ben aan kristallen. Dus ga ik ergens vliegen waar ‘mijn’ kanaal al in gebruik is, dan kan ik met een simpele druk op de knop van kanaal wisselen.

Ik heb vervolgens bij HobbyCity een tweetal extra ontvangers besteld.Deze ontvangers zijn een stuk goedkoper dan de originele Graupner ontvangers en werken net zo goed!

Naast deze Graupner zender kwam ik later nog in het bezit van een oudere Multiplex Commander.De zender op deze foto is niet die van mij, zal binnenkort even een goede foto maken!

Inmiddels heb ik deze Multiplex zender omgebouwd naar een 2,4 Ghz model met een Corona ombouwsetje.
Het grote voordeel van een 2,4 Ghz set is dat je niet bang hoeft te zijn dat een ander op jouw kanaal werkt. Daarnaast vindt ik het een enorm voordeel dat de antenne lekker kort is. Heb een 35 MHz antenne al eens gebroken doordat deze erg lang is en ik erop ging staan.

Het Corona setje heb ik via de webshop van HobbyCity gekocht.
Ook de ontvangers voor deze set zijn spotgoedkoop bij HobbyCity

Real time web analytics, Heat map tracking